2013. július 8., hétfő

Chile- a kis Europa


Azert is nevezik Chilet kis Europanak, mert baromi draga, meg azert is mert annyira vedve van a tobbi Delamerikai orszagtol,  es nem csak a termeszet altal (Cordillerrak es Csendes ocean) hanem a kulonbozo szervezetek es a lakosok altal is, hogy sokkal fejlettebb, tisztabb, es kevesbe veszelyes, kevesebb betegseggel mint a tobbi orszag Delamerikaban.
Ennek ara van. Csak par napja vagyok Chileben, de megszenvedtem a bejutast, hadd meseljem el:  Nem engednek at a hataron semmit ami termeszetbol ered… Nagyon szigoru ellenorzesek vannak, se etel, se allatbor, se termesek, se faanyag, se allatok, se drog, se alkohol, se kagylok semmi. Mindent atkutatnak es leellenoriznek. Na hadd ne mondjam, hogy tele volt a hatizsakunk termeszetes eredetu termesekkel amikbol mi ekszereket gyartunk es eladunk…arrol nem is beszelve hogy ugye van egy kiskutyam. Na hat sok targyalasba, magyarazasba, agyalasba, sot konnyekbe, es 2 napba meg 1 ejszakaba kerult, hogy a cuccok egy reszet legalisan a masikat illegalisan, de bejussunk epsegben az orszagba.
Chile nagyon draga, es rengeteg szep dolog van amit meg kene nezni, de mar nem maradt sok ido, penz meg alig ugyhogy eppen atszeljuk az orszagot hogy gyorsan Argentinaba erjunk, most az Atacama sivatagban haladunk Santiago fele egy kamionban irok, es hihetetlen zeneket hallgatunk, meg kb 15 orara vagyunk, ezert vegre sikerult leirnom amit Boliviarol meg Chilerol (eddig) akartam, hogy majd bemasoljam mikor lesz net, remelem ejjel is utazunk es reggelre mar Santiagoban leszunk….

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése